Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

brit met oogklachten

  • pussycatjazzy

    Hoi ik heb een brit Jazzy (14 jaar) met erge oogklachten. Vermoed een allergie. Geen voedsel allergie

    Ik ben 2 jaar geleden verhuisd en sinds dien heeft ze het. Het begint in februari en in september is het over.

    Oktober tot en met januari geen problemen. Het is alleen rondom haar ogen en kinnetje.

    Zijn er misschien meer britten die hier last van hebben.

    Mijn vermoeden is dat het iets te maken heeft met een plant of hooikoorts is.

    Het ziet er zo uit

    http://i2.photobucket.com/albums/y28/manyavo/27072009224.jpg

    Dit was haar ergste periode in augustus. Het is iets minder geweest.

    In februari en vorig week heeft ze een cortison prik gehad en anti-biotica.

    Het is dan binnen een dag of 2 dan over.

    Misschien is hier een fokker die ook een brit heeft met dit probleem.

    Alvast mijn dank en ook van Jazzy.

    De dierenarts wil haar voorlopig geen cortison geven. Omdat dat allerlei gezondheidsklachten geeft.

    Daarom mijn vraag,vermoed dat ze het straks weer erger wordt.

    Atopica (een dierengeneesmiddel) is niet op katten getest en de pillen zijn veel te groot ook met EASYPIL een soort kauwgom van vlees waar je een pilletje in kan verstoppen.Ook legt het de T cellen plat.

  • Britjes

    Hoi,

    U zegt dat ze het heeft sinds de verhuizing? Ben je al nagegaan wat er anders is in je nieuwe huis in vergelijking met je oude huis? Want dat kan ik niet terug vinden in je verhaal.

    Ziet er niet zo fijn uit en lijkt me erg om haar zo te zien. Zelf heb ik hier geen ervaring mee. Misschien ieis homeopatisch proberen?

    Groet Mirjam

  • Britjes

    Een tip van iemand anders hieronder:

    het lijkt inderdaad op een allergie maar dan een contact allergie. als katten bv allergies zijn voor vloerbedekking zit het op de poten en buik.

    hier moet je zoeken in wat ze met haar kop aanraakt. wat geeft ze bv heel veel ‘’kopjes’’. kasten of misschien kleding. denk dan aan waspoeder of wasverzachter . ik zou dat eerst gaan uitzoeken.

    als het ook op haar kin zit is het raadzaam om eens andere etenbakken aan te schaffen. misschien is het plastic (gebeurt vaker) waar ze niet tegen kunnen.

    zodra je dit weet kan je op zoek gaan naar een geschikt medicijn.

  • pussycatjazzy

    Hoi Britjes,

    Dank je wel voor je antwoord. Vermoed dat het in de tuin is. Sinds 2008 wonen wij ergens anders. In het huis voor 2008 had ze het niet

    Vandaag zag ik dat ze bamboe wilde gaan eten. Wij hebben een bamboeplant in de tuin staan.

    Ze heeft gras hoor,maar ja katten zijn eenmaal eigenwijs. Niet zo fijn dus.

    Plastic vermoed ik niet,omdat ze er in de winter geen last van heeft. In het begin dacht ik dat het het voer was maar ook dat kan niet. Heb haar toen op een dieet gezet van alleen vers vlees,maar ook toen ging het niet over. En in september was het opeens weg. In oktober is ze wel buiten geweest maar had toen geen problemen meer tot en met februari/maart. De ex vrouw van mijn vriend waar ik goed contact mee heb,heeft een vriendin die gespecialiseerd is met homeopatie bij dieren. Laat haar er eens naar kijken.

    groetjes van ons

  • Britjes

    Hoi,

    Is er iets in die nieuwe thuis dus de tuin anders als in het andere huis? Ik denk dat je goed moet nadenken. Ik gok op iets wat bloeit in de zomer en n de winter niet wat de kat dus wel kan aanraken. Heb je al geprobeerd om de kat alleen binnen te laten en niet buiten? Of is het dan ook?

    Groet Mirjam

  • pussycatjazzy

    Hoi

    Ik wil graag even iets kwijt over mijn kat. Mijn kat heeft vermoedelijk een pollen/hooikoorts probleem. Sinds vorige week ben ik begonnnen met Pollen Puur.

    Dat is een homeopatisch middel.

    Er zit in:

    Een verdunning van acacia, beemdgras, berk, beuk, bijvoet, doddegras, dravik, eik, els, engels raaigras, es, ganzevoet, gerst, guldenroede, haver, hazelaar, hop, jasmijn, kamgras, kropaar, liguster, linde, maïs, iep, olijfboom, paardebloem, plataan, populier, reukgras, rogge, struisgras, tarwe, vlier, vossestaart, weegbree, wilg, witbol, zachte haver, zwenkgras. Bevat tevens meelmijt en huisstofmijt. Alcoholgehalte 20%

    Door dit een beetje van te geven,gaat het lichaam anti-stoffen maken. En kunnen symptomen verdwijnen. Waarschijnlijk is ze allergisch voor een van deze stoffen.

    Het lijkt nu goed te gaan met haar. Haar wondjes in haar gezichtje zijn al een stuk minder. Ik heb ook sulphar D6 van VSM gegeven

    Dat is tegen de jeuk. Hopelijk gaat ze hier goed op reageren.

    Je zou ook Jeuk Puur kunnen bestellen hierbij. Als je Sulphur D6 niet kan vinden. Weet alleen niet of dat helpt.

    Zal jullie op de hoogte houden. Misschien dat andere katten of dieren hier ook wat aan hebben.

  • pussycatjazzy

    Britjes nog bedankt. maar ze vind het juist heerlijk om af en toe eens naar buiten te gaan. Ze wil toch alleen maar in de tuin zitten. Zoals je misschien hebt gelezen,gaat het beter met mijn kat. Hopelijk blijft het zo zodat ik van die rare cortison en antibiotica en atopica af hoeft te blijven. Zeker bij Atopica zijn enorm grote pillen die ik dan haar hele leven lang in haar bekkie moet stoppen. Is trouwens niet eens getest op katten,maar op honden. Dus geen denken aan!! Heb ooit een hele rare dierenarts gehad waar ik lacriforte (kunsttranen) moest geven omdat ze een waas op haar ogen heeft. Als ik dat niet aan haar zou geven zou ze blind worden volgens dierenarts. Ik heb hierdoor echt een zielig beestje voor teruggekregen. Want ik moest haar 3x per dag druppelen. Dat vond ze gewoon echt helemaal niets. En dat 2 jaar lang. Ik ben gestopt,dan maar blind. Dit bleek van andere dierenartsen gehoord niet waar te zijn. Ook zei die dierenarts dat mijn kat te dik was. Ze woog 4.5 kg a 4.8kg dat is echt goed voor een brit. Later kreeg ik te horen dat mijn kat juist vrij slank was voor een britse korthaar.

    Haar nichtje is dikker en eet ook niet zo heel veel.

    Ik geef regelmatig carnibest/hart/kipfile/zalm/tonijn en Almo Nature blikjes en af en toe Orijen brokjes en soms wat slagroom want dat vind ze heerlijk.

    Dit voedsel bevat geen granen. Ze krijgt goed voedsel van me. Ze ziet er goed uit voor haar 14 jarige leeftijd. Hoor dat dit best oud is voor een brit.

    groetjes en een poot van Jazzy

  • Britjes

    Ja ik ken ze beide en het werkt voor zo ver ik weet prima. Succes. Ik hoop dat het goed gaat werken voor je kanjer.

    Groetjes Mirjam